Wat is de juiste veiligheidsschoen voor heren?

De veiligheidsschoen voor heren was niet altijd wat hij nu is. In het begin waren zijn stijl en zijn techniciteit beperkter: een zwarte of bruine leren laars met een zware en dikke zool. Tegenwoordig hebben veiligheidsschoenen voor heren vele gezichten: ultralichte veiligheidssneakers, veiligheidslaarzen, lederen bouwschoenen, keukenschoenen, enz. De veiligheidsschoen heeft zich gespecialiseerd, hij is in de loop van de tijd gediversifieerd om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de werknemers te voldoen. Dit is een goede zaak, aangezien de veiligheidsschoen een werkinstrument is dat aan de behoeften van de werknemers moet worden aangepast.

Maar het gevolg is dat er een veelheid aan keuzes is tussen al deze modellen, deze normen, deze materialen, deze technologieën, … Gelukkig zijn wij hier om u te helpen de juiste veiligheidsschoen voor heren te kiezen.

De juiste veiligheidsschoen voor heren kiezen voor uw werk en gebruik

De juiste veiligheidsschoen voor heren kiezen betekent vooral een model kiezen dat aangepast is aan uw werkomgeving. Zelfs de mooiste en meest comfortabele schoen zal u teleurstellen als hij niet is aangepast aan uw gebruik. Het eerste wat u moet doen voordat u op de website de selectie herenschoenen bekijkt, is uw omgeving analyseren en de risico’s en beperkingen ervan inventariseren. Zit je vaak op je hurken? Knielend? Moet je ladders beklimmen? Werkt u met vuile materialen zoals mortel, modder, lijm of pleister? Is de vloer van uw werkplekken schoon? Zijn er vaak obstakels op de vloer? Stel uzelf al deze vragen en analyseer de risico’s. Zo kunt u de juiste veiligheidsschoenen voor uw werk kiezen.

Veiligheidsschoenen zijn een technisch product en u vindt op de website werkschoenkopen.nl een groot aantal modellen voor heren voor verschillende gebruiksdoeleinden. Veiligheidsschoenen voor ambachtslieden en bouwvakkers, logistiek medewerkers en afhandelaars, industriearbeiders, lassers, managers, enz.

Werkschoenen voor heren voor droge en schone binnenomgevingen

Werkt u in de logistiek, industrie of ambachten en is uw omgeving tamelijk schoon, kies dan voor luchtige veiligheidsschoenen zonder al te veel extra bescherming. Je hebt lichtheid en comfort nodig. Als u uw veiligheidsschoenen zelden hoeft te reinigen, kiest u het best voor zo ademend mogelijk materiaal. Dit is om de transpiratie van de voet te beperken, die zowel onaangenaam is als snel schade toebrengt aan de voeringen en de binnenkant van de schoen. Veiligheidsschoenen met S1P-normen zijn vaak gemaakt van ademende materialen.

Veiligheidsschoenen voor heren voor natte omgevingen of waar frequente reiniging vereist is

Als u werkt met water, koolwaterstoffen, lijm, mortel of een ander materiaal dat in de bovenkant van uw schoenen kan komen, kies dan voor een veiligheidsschoen voor heren met een glad, waterafstotend en gemakkelijk te reinigen bovenmateriaal, zoals leer of microvezel. S3 veiligheidsschoenen of S2 veiligheidsschoenen verdienen in deze gevallen de voorkeur.

Veiligheidsschoenen voor heren voor buiten – zachte en rotsachtige ondergrond

Als u voortdurend in de modder, het vuil of op de rotsen loopt, kies dan een veiligheidsschoen voor heren met een buitenzool met inkepingen die grip biedt op losse grond. Een buitenomgeving vereist ook een bovenmateriaal dat gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen vocht. Indien nodig kunt u zelfs kiezen voor extra bescherming met een in de schoen geïntegreerd waterdicht-ademend membraan, dat dan WR standaard zal zijn.

Veiligheidsschoen voor heren voor overvolle vloeren

Heren, zijn jullie werkplekken netjes? Zelfs wie nauwgezet en georganiseerd is, kan obstakels op de bouwplaats niet voorkomen. Soms is de hindernis zelfs een deel van het werk. Zoals timmerlieden, dakwerkers en andere bouwvakkers weten, kan een verzwikte enkel gebeuren. Als de ondergrond waarop u werkt kronkelig is, kies dan voor een veiligheidsschoen voor heren die de enkel beter ondersteunt en ook een eerste bescherming biedt voor de malleoli. De hoge veiligheidsschoen kan ook het binnendringen van bepaalde deeltjes in de schoen voorkomen.

Zit je vaak op je knieën?

Als u, zoals een tegelzetter, vaak op uw knieën zit, kies dan voor een schoen met een versterkte neus. Anders kan de voorkant van de schoen voortijdig afslijten, waardoor u te snel van schoenen moet wisselen. De veiligheidsneus kan meer algemeen nuttig zijn voor andere soorten gebruik, als u merkt dat uw schoenen aan de voorkant snel verslijten.

Werkschoenkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.